Omslagsbild: Färgen på drömmar

Översättare: Lina Erkelius
Utgivningsdatum: 2014-05-07
ISBN: 978-91-32-16293-0
Målgrupp: Unga vuxna

Färgen på drömmar

New Orleans franska kvarter år 1950. Sjuttonåriga Josie Moraine har en liten pistol fastspänd vid sitt högra ben, dold under kjolen. Hon är på väg från sitt ena arbete som bokhandelsbiträde, till sitt andra, som städerska på en bordell. Hon gör allt för att undvika blickarna hon får. Det är femtiotal i New Orleans, och Josie är dotter till en hora. Josie längtar bort. New Orleans är hett, farligt och spännande - men inte för en ung kvinna som Josie. Hon vill lämna staden och börja studera långt därifrån. Men hon har inga pengar och inga referenser. När Josies mor rymmer med en gangster och ett samband mellan maffian, moderns flykt och ett mystiskt döds-fall avslöjas, befinner hon sig plötsligt mitt i en otäck mordutredning. Drömmen om ett annat slags liv verkar mer ouppnåelig än någonsin.

Mer om författaren
95 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2014

Ruta Sepetys

Ruta Sepetys (uttalas Roota Suh-pettys) är född och uppvuxen i Detroit, Michigan. Efter att ha studerat opera på college sadlade hon om till ekonom och läste International Finance i Europa för att väl hemma igen ge sig in i musikbranschen. Förutom att skriva och arbeta med musik undervisar hon på universitetet. Hon bor i Nashville, Tennessee tillsammans med sin man. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår