Omslagsbild: Trädet vid världens slut

Illustratör: Mats Minnhagen Utgivningsdatum: 2019-05-17
ISBN: 978-91-32-20991-8
Målgrupp: 9-12

Trädet vid världens slut

Tolvåriga William är med om en svår bilolycka och när han vaknar upp ser han sin kropp bäras in i en ambulans. Till slut står Will ensam kvar på den mörka skogsvägen. Då dyker en flicka upp, i nattlinne. Hon rör sig ryckigt mot honom. Och så går hon till attack. Hon är en själsslukare, men det vet inte William, än.

Som tur är blir William räddad av Sam, en så kallad beskyddare, som ska hjälpa William att nå Trädet vid världens slut, det enda som har kraft nog att rädda honom tillbaka till livet. Färden går genom ett magiskt land, befolkat av fantastiska och märkliga väsen. På vägen träffar William flickan Charlie som också är på väg till trädet. Men vägen dit är lång och farlig och barnen måste visa mer mod än de någonsin gjort förut. Dessutom jagas de av kusliga själsslukare de ondskefulla vålnader som livnär sig på vilsna själar.

Mer om författaren
140 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019

Daniel Edfeldt

Daniel Edfeldt har skrivit den omtyckta fantasyserien Hjälparbyrån för barn mellan 6 och 9 år, och var senast aktuell med två böcker för barn på mellanstadiet: Trädet vid världens ände och Labyrinten vid vägens slut. Daniel har lång bakgrund som dator-och tv-spelsproducent (för spel med karaktärer som bland andra Bamse och Mumintrollen). Han bor i Östersund med sin familj.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår