Omslagsbild: Inte som du

Utgivningsdatum: 2019-10-18
ISBN: 978-91-32-21105-8
Målgrupp: Unga vuxna

Inte som du

Som tjej räcker det typ att vara bra på en grej. Som kille måste man vara bäst på allt för att ens ha en chans.
Ester är skolans populäraste tjej. Hon är lagkapten i konståkningslaget, blir bjuden på alla fester och har ett tjejgäng där alla alltid ställer upp för varandra.
Vincent är ingen speciell. Han har precis börjat gymnasiet, spelar hockey på fritiden och satsar allt på att få högsta betyg. Så att han kan bli något.
Men så händer något som förändrar allt. På en fest blir Vincent indragen i ett rum av Esters bästa kompis Amanda. Han klarar inte av att säga nej, trots att han vet hur Amanda är. Kort därefter sprids en nakenbild av honom över hela skolan. Plötsligt vet alla vem han är.
När Esters och Vincents vägar korsas av en slump ställs allt på sin spets. De börjar ifrågasätta både sina egna val, och hur hela samhället ser ut.

Inte som du är en berättelse om kärlek, svek och att välja mellan sina vänner och personen som får dig att känna det som om hjärtat ska explodera. Det är också en berättelse där maktstrukturerna har vänts upp och ner. Där tjejer och kvinnor sitter på all makt, och där killar och män förminskas, utnyttjas och trycks ner.

169 kr Bok - Flexband
Utgiven: oktober 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Christopher Lehmann
Utgiven: november 2019

Johanna Schreiber

Johanna Schreiber är författare och journalist. Hon är född och uppvuxen i Göteborg, men bor nu i Stockholm tillsammans med man och barn. Johanna skriver både barnböcker och relationsromaner för vuxna. 

Mer om författaren

Ida Ömalm Ronvall

Ida Ömalm Ronvall är författare och kommunikatör. Hon är uppvuxen i Örnsköldsvik, men bor nu i Stockholm med man och barn. Inte som du är Idas debutroman.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår