Omslagsbild: Vi som flydde

Översättare: Ylva Kempe
Utgivningsdatum: 2019-08-16
ISBN: 978-91-32-21076-1
Målgrupp: 12-15

Vi som flydde Min egen resa och andra unga kvinnors berättelser om flykt

Hur känns det att förlora allt, fly för sitt liv och försöka börja om någon annanstans? Det vet Malala Yousafzai, och det vet miljoner andra unga människor.
Malala berättar dels sin egen historia igen, denna gång ur perspektivet hur flykten har förändrat hennes identitet, längtan och drömmar. Hon upplåter också sin röst till ett tiotal andra unga kvinnor som hon har mött under besök på flyktingläger eller på andra platser världen över. De får berätta högst personligt, om fruktansvärda strapatser undan våld och förtryck. Om förlust, sorg, skräck - men också om ofattbart mod och om hopp. Att lämna allt bakom sig, försöka hitta trygghet på en ny plats, lära sig ett nytt språk, inse att man kanske aldrig kan återvända - när man samtidigt sett fasor som inte går att beskriva.
Krig, folkförflyttning och gränskonflikter präglar vår tid på ett obönhörligt sätt. Vi som flydde är en drabbande och enormt angelägen skildring som påminner oss om att alla människor har okränkbara rättigheter, som trygghet och ett hem och en möjlighet att våga se framåt. Boken är skriven av flyktingen, Nobelprisvinnaren och förebilden Malala Yousafzai.

Mer om författaren
163 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Tina Mackic
Utgiven: augusti 2019

Malala Yousafzai

Blott sexton år gammal har Malala Yousafzai blivit en global symbol för fredliga protester och kampen för kvinnors rättigheter. Den yngsta Nobelpristagaren någonsin har gjort en osannolik resa, från en otillgänglig dalgång i norra Pakistan till FN:s korridorer i New York. Malala fortsätter att arbeta för allas rätt till utbildning genom The Malala Fund, en välgörenhetsorganisation som investerar i lokala utbildningsprogram och stödjer personer som kämpar för rätten till utbildning runt om i världen.   

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår