Omslagsbild: Välj mig

Utgivningsdatum: 2019-09-06
ISBN: 978-91-32-21047-1
Målgrupp: 12-15

Välj mig

När Silje kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet är allt förändrat. Alla tittar på henne och tystnar när hon närmar sig. Och alla viskar om vad som hände under sommaren. Att Siljes pappa har drunknat och att alla tror att han har tagit livet av sig.
I centrum står Silje, som försöker navigera i denna nya tillvaro där hennes pappa inte längre finns, där hennes mamma och storebror försöker hantera sin egen sorg. Och samtidigt pågår livet som vanligt runt omkring henne. Siljes bästis umgås mer och mer med sina danskompisar och även om det hugger i Silje av ensamhet orkar hon inte riktigt bry sig. Hon orkar inte riktigt bry sig om något, förrän hon träffar Alvin.

Välj mig är en berättelse om ensamhet, sorg och saknad. Det är också en berättelse om vänner som glider ifrån varandra och om den första stora kärleken. Det är en berättelse om att sova i samma sovsäck och ligga så nära att den andras hjärtslag känns som dina egna.

Mer om författaren
161 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Charlotta Jonsson
Utgiven: januari 2020

SENASTE RECENSIONERNA

Välj mig
"en bok om sorg, saknad, förälskelse, liv och död som ni borde läsa. Nu"
Old adult reading young adult
Välj mig
"Det här är en traditionell ungdomsroman, när den är som allra bäst"
BTJ
Välj mig
"en stillsam, trevande och faktiskt ganska rolig bok om att fortsätta leva, trots att det egentligen känns omöjligt"
Enligt O

Christina Lindström

Christina Lindström debuterade 2015 med den kritikerrosade ungdomsromanen Hälsningar från havets botten och gav under året även ut den lättlästa boken Leo och klumpen i magen. Sedan dess har hon gett ut ett stort antal böcker och är en lika uppskattad författare för de yngre såväl som de äldre läsarna.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår