Omslagsbild: Blixtbarn

Illustratör: Alexander Jansson Utgivningsdatum: 2020-03-13
ISBN: 978-91-32-21104-1
Målgrupp: 9-12

Blixtbarn

Under en förödande storm och det första åskovädret på evigheter träffas Eli av blixten. Huset hon bor i börjar brinna och hon förlorar såväl sina föräldrar som sin hand. Kvar finns bara en stump som ger ifrån sig en kraftfull strålning, och en svart röta som äter sig upp längs armen.
Samtidigt sker saker i världen runtomkring. Elis hemstad Pokol avfolkas snabbt. Isarna söderut smälter och marorna som legat infrusna tinar upp och vandrar norrut i stora flockar. De marar allt i sin väg -- bara att snudda vid en mara räcker för att bli markysst och därmed gå förlorad.

I hopp om att bota stumpen beger sig Eli tillsammans med sin faster Glispa ut på ett farofyllt äventyr. De letar upp nekromanter och shamanister, jagas av nordulvar och tvingas gång på gång slåss mot marorna som blir allt fler. Det är en resa som tar dem till de mest avskyvärda platser, men också till de allra vackraste. Och deras uppdrag kommer snart att handla om långt mycket mer än att finna ett botemedel.

Blixtbarn är en modern och samtidigt tidlös saga, om kampen för överlevnad och en bättre värld.

Mer om författaren
69 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
95 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: mars 2020

David Renklint

David Renklint bor i Siljansnäs i Dalarna och skriver skräck och fantasy för barn, ungdomar och vuxna. Han debuterade 2018 med skräckromanen Det går en liten ängel och har skrivit ett tiotal böcker. Vid sidan av författandet jobbar han som bibliotekspedagog.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår