Omslagsbild: Det sextonde året

Översättare: Carina Jansson
Utgivningsdatum: 2020-03-06
ISBN: 978-91-32-21144-7
Målgrupp: Unga vuxna

Det sextonde året

Ingen talar om nådeåret. Det är förbjudet. Vi får veta att vi har kraften att locka vuxna män ur deras sängar, att få unga pojkar att förlora förståndet och att driva hustrur till vansinne av svartsjuka. Det är därför vi blir förvisade vårt sextonde år, för att släppa ut vår magi i naturen innan vi tillåts återvända till civilisationen.

Sextonåriga Tierneys nådeår närmar sig. Under ett års tid ska hon och byns jämnåriga unga kvinnor leva avskilt från samhället, på en ödslig plats i skogen. Därefter ska de återvända renade och redo för äktenskap.
Snart inser Tierney att det svåraste är inte att försöka överleva i skogen. Det farligaste är inte jägarna, som väntar på en chans att få tag i en av flickorna för att tjäna pengar på svarta marknaden. Det stora hotet är de andra flickorna. För är det något som är verkligt så är det att nådeåret kan driva vem som helst till vansinne. Och det är inte alla som kommer att klara sig.

Mer om författaren
170 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Hedda Stiernstedt
Utgiven: mars 2020

Kim Liggett

Kim Liggett bor i New York, där hon tidigare arbetat som musiker och skådespelare. Det sextonde året är hennes femte ungdomsroman och den första som översatts till svenska.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår