Omslagsbild: Den mörkaste skuggan

Utgivningsdatum: 2020-09-11
ISBN: 978-91-32-21303-8
Målgrupp: 9-12

Den mörkaste skuggan

När två barn spårlöst försvinner efter en skolutflykt dras Frida in i kamp på liv och död, där hon kommer att spela en avgörande roll.

Fridas pappa och mamma kan inte ta hand om henne och under en period ska hon bo hos en annan familj, i utkanten av staden där hon vuxit upp. Allt känns nytt och främmande, och det blir inte bättre av att hon ska börja i en ny skola. Samtidigt som Frida börjar en annan ny elev Theodor. Han är tystlåten, blek och har märkligt ålderdomliga kläder. Och det är något mystiskt med honom. Ena stunden är han där, för att i nästa stund vara försvunnen. Människor runt om honom verkar glömma att han finns så fort han försvinner.

På skolan finns dessutom ett tvillingpar, som på något sätt verkar höra ihop med Theodor. De rör sig nästan ljudlöst, har mörka och rovlystna ögon och kan precis som Theodor plötsligt gå upp i rök.
Snart inser Frida att det är något som händer i det lilla samhället, att det finns något ondskefullt som rör på sig och att detta på något vis är sammankopplat med Theodor.

Mer om författaren
154 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2020

Camilla Jönsson

Camilla Jönsson har skrivit i hela sitt liv. Som barn tillverkade hon små böcker med bild och text och sedan fortsatte hon med noveller, dikter och skräckberättelser. 2006 tog hon examen vid Lunds universitets författarskola och nu är hon verksam som litteraturkritiker och undervisar unga och vuxna i kreativt skrivande. Debuten kom 2013 med Det går bara inte! och sedan dess har hon gett ut fyra böcker hos B Wahlströms.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår