Omslagsbild: Midnattssol

Översättare: Åsa Kempe
Utgivningsdatum: 2020-11-30
ISBN: 978-91-32-21360-1
Målgrupp: Unga vuxna

Midnattssol

När Bella och Edward möttes för första gången inleddes en ikonisk kärlekssaga som har fascinerat miljontals människor över hela världen. Men fram till nu har vi bara fått läsa Bellas sida av historien.

I Midnattssol är det Edwards tur. För första gången får vi lära känna vampyren, på djupet. Han slits mellan sin mänskliga sida och det rovdjur han faktiskt är, och när han möter Bella utmanas han på ett sätt som han aldrig upplevt förut.

Stephenie Meyer tar oss tillbaka till staden Forks, men den här gången är berättelsen mörkare, hetare och mycket mer komplex ...

Mer om författaren
235 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Alexander Salzberger
Utgiven: januari 2021

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer gick ut från Bringham Young University med en examen i engelsk litteratur. Hon bor med sin man och tre söner i Glendale, Arizona. 
Hennes liv förändrades drastiskt när hon i juni 2003 vaknade med en dröm som hon inte kunde få ur tankarna, om vad som verkade vara riktiga personer. 

"Fastän jag hade miljontals saker att göra, stannade jag i sängen funderandes över drömmen. Mot min vilja, var jag till slut tvungen att gå upp och göra de allra nödvändigaste sysslorna, för att sedan sätta allt som kunde vänta åt sidan och slå mig ner vid datorn för att skriva – något jag inte hade gjort för en så lång tid att jag undrade varför jag brydde mig." 

Meyer tänkte ut handlingen under dagen samtidigt som hon, som hemmamamma, var med på aktiviteter med sina barn – och skrev sedan ut sina idéer på kvällen när det var tyst i huset. Tre månader senare var hon klar med sin första roman, Twilight (svensk titel: Om jag kunde drömma). 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår