Omslagsbild: Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor)

Illustratör: Annika Lundholm Moberg Utgivningsdatum: 2021-07-23
Mediekontakt: Maria Bovin
ISBN: 978-91-32-21401-1
Målgrupp: 6-9

Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor) Känsloboken 2
Vad är meningen med livet? Varför får inte jag bestämma över allt själv? Vad händer i framtiden?

En del frågor är lätta att svara på, som ett mattetal eller vilken favoritfärg man har. Men så finns de där riktigt kluriga frågorna. De som inte alltid har något svar. Om allt från varför kompisar sviker till vad som händer när man dör. Och det är just sådana frågor som den här boken handlar om. Ibland är det svårt att prata om känslor, man kanske tror att ingen förstår en. Men oftast är det precis tvärtom. Man är inte alls ensam och väldigt många funderar på exakt samma saker.

Ska det kännas så här? är en uppföljare till hyllade Känsloboken som lästs av massor av barn och föräldrar. Genom att försöka sätta ord på känslorna kan man bli av med den gnagande oron som sitter
i kroppen.

Författaren och barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran gör en fördjupning i ämnet. Boken passar barn mellan ungefär 7 och 12 år och deras föräldrar. Reyhanehs första bok Allt som händer inuti, om psykisk hälsa för mellanstadiebarn, blev liksom Känsloboken fint mottagen. Tillsammans med formgivaren och illustratören Annika Lundholm Moberg har hon återigen skapat en slags guide för små barn om stora känslor, med massor av igenkänning och exempel från vardagen. Språket är anpassat för barn som vill läsa själva, men boken passar bra att läsa högt tillsammans.
Mer om författaren
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2021

Reyhaneh Ahangaran

Reyhaneh Ahangaran är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Hon har arbetat som psykolog i över tio år varav nio inom barn- och ungdomspsykiatrin och är just nu skolpsykolog. Tidigare har hon bland annat jobbat som sexualupplysare för RFSU Stockholm och på Sveriges Radio/P3. 
 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår