Omslagsbild: Planeten, klimatet & framtiden - vad kan vi göra?

Illustratör: Ingrid Skåre Utgivningsdatum: 2022-04-22
ISBN: 978-91-32-21399-1
Målgrupp: 9-12

Planeten, klimatet & framtiden - vad kan vi göra?
Varför har vi en klimatkris? Och vad kan vi göra åt den? Den här boken förklarar på ett lättbegripligt sätt hur vi människor påverkar klimatet och planeten, och vad vi tillsammans kan göra annorlunda. Boken blandar fakta och filosofiska frågor med tips och inspiration för hur man kan påverka och förändra, och tar barnens frågor och oro inför framtiden på allvar.

Boken ger också hopp - genom förståelse för varför vi har hamnat där vi är idag och vad vi behöver förändra hittar vi handlingskraft och engagemang. Fokus ligger på vuxenvärldens ansvar och hur barnen kan påverka de vuxna att göra saker annorlunda för en hållbar framtid där vi tar bättre hand om vår planet.

Åsa Callmer har forskat om hållbar omställning och hållbar konsumtion och disputerade 2020 vid KTH i Stockholm. Anja Gatu är ekonomisk-historiker, journalist och barnboksförfattare.
188 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2022

Åsa Callmer

Åsa Callmer är fil. dr från Institutionen för samhällsplanering och miljö på KTH.

Hon har forskat om hållbar omställning och hållbar konsumtion och disputerade 2020 med en avhandling om tillräcklighet som idé, politik och praktik.

Åsa har tidigare arbetat med internationellt utvecklingssamarbete i både Sverige och Latinamerika. Hon bor i Stockholm

Mer om författaren

Anja Gatu

Anja Gatu är uppvuxen i Stockholm men bor sedan 2002 i Malmö. Hon arbetar som journalist och författare. Som sportchef på Sydsvenskan och programutvecklingschef på P4 Malmöhus har hon drivit förändringsarbete med inriktning på framförallt genus, mångfald och digital utveckling. 

Endast 16 år gammal skrev Anja Gatu en text i antologin Fittstim och 2015 debuterade hon som barnboksförfattare med Passa bollen, Kosse! Anja Gatu gör författarbesök, håller skrivarverkstäder för barn, modererar samtal om sport, jämställdhet, integration, arbetsliv och psykisk ohälsa, föreläser om utmattning, utvärderar och leder workshops om mångfaldsarbete i olika typer av verksamheter.

 

 

 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår