Utgivningsdatum: 2022-10-14
ISBN: 9789132216305
Målgrupp: 9-12

Legenden om julen
- Nu gäller det, sa Isidor högtidligt. Nu börjar jakten på julen!
 
Silje och Isidor lever i en framtid där julen inte längre finns, de har aldrig ens hört talas om den. Så visar deras lärare en bok – Julens traditioner. Barnen sitter som trollbundna när de tittar på de vackra bilderna, men dagen efter är läraren försvunnen och rektorn meddelar att boken är förbjuden. Det blir startskottet på Siljes och Isidors kamp för att få reda på mer om julen. Varför slutade människor att fira den? När blev snön giftig? Kan det verkligen stämma att det kom en skäggig, rödklädd gubbe med en massa paket? Så får de två vännerna höra om ett hemligt sällskap som fortfarande firar jul, långt uppe i norr. Silje och Isidor bestämmer sig för att ta sig dit, men hur?
 
Ladda upp inför julen med en riktigt spännande berättelse! Legenden om julen har 24 kapitel så att du kan läsa ett om dagen, ända fram till julafton.
 
"Denna bok är välskriven, lagom kuslig och nästan hypnotiskt spännande!”
Eva Bjärlund, BTJ-häfte nr 16.
Mer om författaren

Eva Hildén

Eva Hildén är utbildad på Högskolan för Fotografi & Film och arbetar som fotograf med inriktning på mat. Hon bor med man, två barn och en tax i Sundbyberg. Eva debuterade 2020 med Vindens hemlighet. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår