Illustratör: Emmy Wahlbäck Utgivningsdatum: 2022-09-23
ISBN: 9789132215254
Målgrupp: 9-12

Den första striden

Sienna blev bortlämnad som bebis och har sedan dess flyttat mellan olika fosterhem. Trots att hon har försökt att passa in har ingen av familjerna velat adoptera henne, de säger att hon är konstig, att hon är obehaglig. Ingen förklarar vad de menar, men det är uppenbart att hon inte är som alla andra.
Nu får Sienna en sista chans, när hon anländer till Madame L:s stora hus. Där bor redan tre andra föräldralösa barn och Sienna gör återigen sitt bästa för att inte vara till besvär. Snart inser hon dock att det är något mystiskt som pågår i huset. Det verkar som att de andra barnen har olika … krafter?
Sienna förstår ingenting, men när hon en natt smyger ner i källaren hittar hon hemliga dokument. De handlar om henne, barnen och en kärnkraftsolycka som inträffade kort efter att Sienna föddes. Hänger olyckan ihop med barnens krafter, och innebär det att även Sienna har övernaturliga förmågor?

Den första striden är den första delen i serien Elektrogänget. Det är en actionfylld bok om ett gäng oväntade superhjältar, men även om ensamhet och vänskap.

Mer om författaren

Ömer Oguz

Ömer Oguz är utbildad statsvetare och jobbar som pressekreterare för integrations- och migrationsminister Anders Ygeman. Han bor i Stockholm med fru och två barn. Den första striden är hans debutbok.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår