Något har vaknat ur sin sömn...

Ett gammalt övergivet hus, mardrömmar och två barn som försvinner spårlöst. Camilla Jönsson är aktuell med en rysare som tar sig in under skinnet.

fredag 11 september 2020

Camilla Jönsson debuterade 2013 och har sedan dess gett ut fyra böcker hos B. Wahlströms. Alla skräckhistorier som biter sig fast i läsaren. Med Den mörkaste skuggan fortsätter hon rysartraditionen.

- I Den mörkaste skuggan har jag verkligen fått utlopp för min kärlek till monster och klassisk skräck. Det här är en berättelse som legat och grott i mitt huvud ganska länge, och det var roligt att till slut börja skriva den. Och ännu roligare nu när den blivit en riktig bok, säger Camilla Jönsson.

Den mörkaste skuggan handlar om Frida som blir familjehemsplacerad och får börja i en ny skola. Samma dag och i samma klass börjar Theodor. Han är tystlåten, blek och har märkligt ålderdomliga kläder. Och det är något mystiskt med honom. Ena stunden är han där, för att i nästa stund vara försvunnen. Människor runt om honom verkar glömma att han finns så fort han försvinner. På skolan finns dessutom ett tvillingpar, som på något sätt verkar höra ihop med Theodor. De rör sig nästan ljudlöst, har mörka och rovlystna ögon och kan precis som Theodor plötsligt gå upp i rök.

- Karaktären Theodor har en rätt rolig bakgrund. Jag fick nämligen ett mejl från ett par läsare som tyckte att jag borde ha med en kille som såg ut lite som Leonardo DiCaprio i min serie om Agnes och Noel. Tyvärr fanns det inte plats för en sån karaktär i den serien, men när jag började skriva Den mörkaste skuggan passade han utmärkt in, berättar Camilla.

När två barn försvinner i skogen står det klart för Frida att allt inte är som det ska i det lilla samhället. Något är väldigt fel och alla tecknen pekar mot Theodor. Plötsligt är Frida indragen i en kamp på liv och död…

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2020
95 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår