En drake som husdjur

Tänk om du en dag fick chansen att få hem en drake och uppfostra den? En nykläckt liten krabat som behöver vägledning i början av livet. Hur skulle du gå tillväga?

måndag 20 december 2021

Natalie Jane Prior har skrivit många böcker för barn och unga vuxna, däribland den humoristiska fantasyserien Lily Kuvare, som sålt över en halv miljon exemplar. Bråkdrakarna flyttar in är hennes senaste bok. I denna återvänder hon till ett av sina favoritämnen: drakar.

- Alla som läst mina tidigare böcker om Lily Kuvare vet att jag har en grej för drakar, så det är inte så förvånande att jag skulle återvända till ämnet. Till skillnad från Lilys fantasivärld utspelar sig denna bok i nuet. Vad händer med en vanlig familj när två bråkiga drakar kommer för att stanna som en del av ett drakuppfödnings- och utbildningsprojekt? berättar Nathalie Jane Prior

Boken kretsar kring de två unga, bråkiga drakarna Graun och Fafnine som flyttar hem till familjen Ward som en del av ”Projekt Husdrakar”. Syskonen Ava och Jack är superförtjusta och gör sitt yttersta för att uppfostra drakarna. De ställs dock inför en berg-och-dalbana av katastrofer. Kommer de att lyckas med projektet?

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2022

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår