Hoppa till innehåll

April, april!

Vargar, katter, zombies och trollkarlar. B Wahlströms bjuder på en april full av variation och spänning!

Läsålder Unga vuxna

Vardari 1: Järnulven av Siri Pettersen

Äntligen! Siri Pettersen är tillbaka med första delen i en helt ny trilogi som utspelar sig i samma universum som hennes hyllade serie Korpringarna. Huvudpersonen Juva är av blodläsarsläkt men hatar allt som har med blodläsarna att göra. Men när familjen hotas dras Juva in i jakten på blodläsarnas arv: en mörk hemlighet som en gång förändrade världen och som kan komma att göra det igen. Järnulven är en fängslande historia om blod, begär och besatthet.

Släpps 16 april

 

Läsålder 12-15 år

Spejarens lärling 15: Den försvunna prinsen av John Flanagan

Kung Philippes son hålls som gisslan av en maktgalen baron, och han behöver spejarnas hjälp. Will och Maddie är perfekta för uppdraget och tillsammans reser de mot slottet där prinsen hålls fången. Deras plan är att utge sig för att vara kringresande underhållare, för att på så sätt kunna ta sig in i staden, men de inser snart att det inte är så enkelt. På färden genom Gallica måste de överlista beväpnade banditer, ta sig igenom fruktansvärda oväder och till råga på allt verkar det som att de är förföljda. Bara att ta sig fram till prinsen visar sig vara snudd på omöjligt, och väl där måste de komma på ett sätt att överlista den ondskefulla baronen.

Släpps 9 april

Läsålder 9-12 år

Amari och Nattbröderna av BB Alston

Amari och Nattbröderna blev en stor snackis när den släpptes i USA tidigare i våras och seglade direkt upp på NY Times lista över bäst säljande böcker. Rättigheterna till film köptes av Universal studios redan ett år innan boken ens fanns ute. I boken får vi lära känna Amari vars bror har försvunnit. Hon har aldrig slutat tro att han lever, ens när polisen hävdar motsatsen. En dag hittar hon en portfölj i hans garderob, som innehåller en inbjudan till ett sommarläger på Byrån för övernaturliga angelägenheter. Amari har ingen aning om vad det betyder, men hon förstår att det på något vis hänger ihop med hennes bror. Hon söker upp den märkliga Byrån, och det blir ett möte som förändrar Amaris liv. Snart tvingas hon acceptera att magi och övernaturliga krafter faktiskt existerar. Amari och Nattbröderna är den första delen i en trilogi om Amari. En helt vanlig flicka som hamnar i en värld där all sorts magi existerar. Ett fartfyllt äventyr tar sin början …

Släpps 30 april

Zomibejägarna 3: Färska lik av Nicole Boyle Rødtnes

Ava kan inte längre dölja att hon är smittad. Hon har lämnat lägret och bor ensam bland de glupska zombierna medan hon kämpar för att hålla symtomen borta. Alo har rekryterats som jägare igen – men klarar han att döda zombier när hans egen syster är en av dem? Del 3 i serien Zombiejägarna – nagelbitande zombieskräck för okänsliga!

Släpps 9 april

Läsålder 6-9 år

Kattspionerna 1: Man lever bara nio gånger av Anja Gatu och Anna Nilsson

Yalla mjau! Nu kommer en helt ny, genomillustrerad serie för spänningsälskade barn mellan fem-tio år. Det är färgstarkt, fartfyllt och fullt av lagom spännade äventyr.

Har du också undrat vad katten du såg i hörnet av den där gatan gjorde? Den som såg ut som att den gömde sig lite och tjuvlyssnade? Vi har svaret! I Anja Gatus helt nya serie Kattspioner på Rosengård får du lära känna den lilla katten Samira Karlsson som just har flyttat med sin familj till Rosengård. Allt är nytt och ovant. Snart träffar hon Pälsa, en cool och charmig katt som tar henne till spännande platser, som vattenlekplatsen och kattkaféet och till och med en boxningsklubb. Med Pälsa vågar hon allt. Men inte i sin vildaste fantasi hade Samira Karlsson kunnat ana att hon och Pälsa skulle bli hemliga agenter och ägna sig åt farliga uppdrag. När några kaninungar försvinner och råttor börjar härja sätts alla djur i området på prov.

Släpps 21 april

Mer om författaren Siri Pettersen

Mer om författaren John Flanagan

Mer om författaren B. B. Alston

Mer om författaren Nicole Boyle Rödtnes

Mer om författaren Anja Gatu