Hoppa till innehåll

B. Wahlströms utgivning våren 2024

Utgivningen våren 2024 bjuder på en färgsprakande mix av spänning, romantik, humor, vänskap, mystik och allvar. Bland nyheterna hittar vi Jag vill dig av prisbelönta Christina Lindström: en bok som med stor värme och skicklighet skildrar vänskap, tonårskärlek och psykisk ohälsa. Malin Edgren är tillbaka med första delen i en helt ny spänningstrilogi, där en sömnig svensk småstad står i centrum för en rad mystiska händelser. I Ankomsten får vi följa två syskon i kampen mot en ondska, där inget är som det verkar och där såväl samarbetsförmåga som vänskap prövas. Ännu mer spänning får man i Lewis Kayvions bok Bedragarna, en nervkittlande thriller om den fullfjädrade mästertjuven Ross som gör allt för att rädda sin mamma. Här utlovas högt tempo och många överraskande vändningar!

Läs mer om vår utgivning i vårt pressrum där du också hittar vårt bildarkiv och kan beställa recensionsexemplar.

JANUARI

LÄSÅLDER: 6–9
Farligt guld – Maggot & Molly 3 av Pia Hagmar och Peter Bergting

Molly drömmer om att bli kändis. När en guldaffär rånas ser hon sin chans. Om hon och Maggot listar ut vem rånaren är före polisen bara måste hennes dröm bli sann. Maggot vill helst ta det lugnt och njuta av livet, men för Mollys skull ställer han upp. Är man bästa vänner så är man. En bok om vänskap och ett äventyr som blir mycket läskigare än både Maggot och Molly har tänkt sig. Utgivningsdatum 9 januari.

LÄSÅLDER: 12–15
Vi som överlevde av Michael Bornstein och Debbie Bornstein Holinstat

Michael föds 1940, rakt in i en värld av terror, svält och rädsla. Sina första år tillbringar han i ett ghetto i en liten polsk stad, tillsammans med sin mamma, pappa och storebror. När order ges om att alla polska ghetton ska tömmas sätts familjen Bornstein på ett tåg som tar dem till Auschwitz. Nu, nästan sjuttio år senare, berättar Michael för första gången om sin uppväxt och de ödets nycker som gjorde att han överlevde Förintelsen. En gripande skildring om den yngste överlevaren från Auschwitz. Utgivningsdatum 8 januari.

LÄSÅLDER: UNGA VUXNA
Jag vill dig av Christina Lindström

Dante har aldrig varit populär. Kanske hade det varit annorlunda om hans pappa inte var en halvalkoholiserad, misslyckad musiker, kanske hade det varit annorlunda om Dante inte var förlamad i halva ansiktet – vem vet. Dante försöker bara hålla låg profil och umgås mest med kompisen Teo. Ebba är utåtriktad och social, ibland på gränsen till överdrivet glättig. Det är som om hon försöker kompensera för sin syster Lovisa, som ända sedan de var små har varit fylld av ångest. Ebba är den ljusa och starka, Lovisa den mörka och sköra. När Dante och Ebba möts är det trevande och osäkert, men kanske är de inte så olika trots allt. Utgivningsdatum 16 januari.

MARS

LÄSÅLDER: 6–9
Älskade katt – Kattspionerna på Rosengård 6 av Anja Gatu och Anna Nilsson

Det är vår på Rosengård och den stora eid-festen närmar sig. Allt verkar lugnt men det händer märkliga saker i villakvarteren. Salome, kattungen som Samira Karlsson inte riktigt vågar lita på, dyker plötsligt upp och berättar att något skumt pågår på Gamla Rosengård. Två katter är försvunna och deras människor är förtvivlade. Och hemma hos Salome är det någon som stjäl kattmaten! Pälsa och Samira Karlsson får i uppdrag att undersöka området och hinner knappt sätta klorna i fallet förrän de upptäcker en otäck kattfälla. De undkommer precis att själva bli fångade när de ser vad som finns i den… Utgivningsdatum 19 mars.

Stoppa mormor! – Milla & Milla 2 av Anne Sofie Hammer och Sofie Lind Mesterton

Milla och Milla – de två bästisarna med samma namn och samma humor – har fullt upp! När Millas mamma reser bort ska hennes mormor flytta in under tiden. Det är dåliga nyheter. Mormor är nämligen supersträng. Alla hennes regler gör Milla och Milla tokiga! Så då finns det bara en sak att göra – hitta på ännu mera bus! Men det är något mystiskt med mormor. Hon verkar dölja något. Tänk om hon är en agent, eller kanske kriminell? Milla och Milla bestämmer sig för att spionera på henne. Som vanligt går det mesta på tok, men det gör inget. Det viktigaste för Milla och Milla är att ha så roligt som möjligt, så ofta som möjligt! Utgivningsdatum 19 mars.

LÄSÅLDER: 9–12
Ankomsten – Storvik 1 av Malin Edgren

När elvaåriga Yrjös föräldrar plötsligt berättar att familjen ska flytta, rasar tillvaron. Yrjö och lillasyster Tina måste hitta nya kompisar i skolan som ligger i det lilla samhället Storvik. Hur lätt är det, mitt i terminen? Och snart står de inför värre problem än så. Storvik drabbas av ständiga hemska oväder, internet fungerar inte och platsen verkar totalt avskuren från omvärlden. Något är fel och det skrämmer Yrjö mer än han vågar erkänna. Han börjar förstå att Tinas prat om superkrafter, tester och försvunna barn inte bara är fantasier – och att det finns vuxna här som de absolut inte kan lita på. Tillsammans med de nya vännerna Jamila och Simon måste syskonen ta reda på vad som egentligen händer. Det är då allt blir farligt på riktigt. Ankomsten är första delen i en ny spänningstrilogi. En berättelse om vänskap, samarbete och kampen mot en ondska som kräver att barnen måste hitta sina inre superhjältar. Utgivningsdatum 12 mars.

Aldrig dit igen – BAM 2 av Ida Ömalm Ronvall

Barbro, Ayla och Mimmi har startat en serietidning – BAM! När de läser om en serietävling blir de eld och lågor – tänk om de vinner! Första pris är en resa till en seriefestival och när tjejerna har skickat in sitt bidrag håller de tummarna. När Ayla får veta att festivalen är i hennes gamla hemstad får hon panik. Plötsligt vill hon inte alls vinna! Hon vill absolut inte åka tillbaka till Norrköping! Då kanske hennes hemlighet avslöjas, nämligen den att hon blev mobbad på sin gamla skola. Vad skulle hennes nya vänner säga om de visste, tänk om de inte vill fortsätta vara kompis med henne? Samtidigt vill hon förstås att det ska gå bra för deras tidning. Det känns som att hur det än blir, så blir det fel.

BAM 2 är den andra delen om vännerna Barbro, Ayla och Mimmi. Nu står Ayla i fokus, i en berättelse om mobbning, vänskap och att få en ny chans. Utgivningsdatum 25 mars.

APRIL

LÄSÅLDER: 6–9
Skolstart – Miras bråkiga enhörning 1 av Pip Bird och David O’Connell

Det är skolstart på Enhörningsskolan! Mira har längtat så länge hon kan minnas efter det här: stunden då varje ny elev tilldelas en egen magisk enhörning. Men när det är Miras tur att träffa sin så dyker ingen enhörning upp. Först. Sen gör Bo motvilligt entré. Bo är inte riktigt den gnistrande, magiska regnbågsfärgade enhörning Mira förväntat sig – han är rätt butter, mer intresserad av lunch än magi och han försöker alltid komma undan när Mira ska rida på honom. Men Mira är fast besluten om att de ska bli vänner. Och när hon till slut lyckas så väntar magiska uppdrag, spännande äventyr och vänskapsband för livet med både Bo och de andra barnen på Enhörningsskolan. Miras bråkiga enhörning är en ny, rolig och mysig serie med massor av härliga bilder. Utgivningsdatum 2 april.

LÄSÅLDER: 9–12
Olivers superstora universum – Oliver 1 av Jorge Cham

Allt är nytt i Olivers liv. Han har börjat i en ny klass på en ny skola. Men som tur är har han superkoll på ett ämne: naturvetenskap. Särskilt intressant är rymden. Att bli astrofysiker är Olivers stora dröm. Han vet inte riktigt varför eller vad det innebär, bara att det verkar otroligt coolt. Så för alla som vill höra berättar han om sånt som hur spökpartiklar flödar genom dig, om solens rapar, hur märkligt lik Merkurius är en köttbulle, och viktigast av allt – att Big Bang faktiskt kan jämföras med en helt vanlig fis. Och snart märker Oliver hur rymdvetenskap kan hjälpa till att hantera det ”universum” som kanske är det märkligaste av alla – mellanstadiet. Utgivningsdatum 2 april.

LÄSÅLDER: UNGA VUXNA
Bedragarna av Lewis Kayvion

Ross Quest är bara 17 år, men redan en fullfjädrad mästertjuv, uppväxt i en familj full av svindlare. Hon är dock på väg att lämna den världen bakom sig när hennes mamma oväntat försvinner. För att rädda henne tackar Ross ja till en inbjudan att delta i Tjuvarnas turnering, där en vinst innebär att man får önska sig vad som helst, en önskning som kan rädda hennes mamma. I takt med att turneringen hettar till måste hon bestämma sig för vem som är fiende och vem som är vän. Utgivningsdatum 2 april.