Hoppa till innehåll

Kayvion Lewis

Bedragarna

Ross Quest är bara 17 år, men redan en fullfjädrad mästertjuv, uppväxt i en familj full av svindlare. Hon är dock på väg att lämna den världen bakom sig när hennes mamma oväntat försvinner. För att rädda henne tackar Ross ja till en inbjudan att delta i Tjuvarnas turnering, där en vinst innebär att man får önska sig vad som helst, en önskning som kan rädda hennes mamma.

Turneringens deltagare är utvalda kriminella underbarn och tävlingen består av en serie komplicerade kupper, som tar plats över hela världen. Det är överdådigt lyxigt, med privatflygplan, diamanter och dyra aktioner, och samtidigt extremt farligt.

Bland deltagarna finns hennes före detta barndomsvän samt en oerhört attraktiv kille som verkar ha siktet inställt på Ross, och plötsligt blir det svårt att hålla sig till familjens motto: ”Lita inte på någon vars efternamn inte är Quest”. I takt med att turneringen hettar till måste hon bestämma sig för vem som är fiende och vem som är vän.

Formgivare omslag
Jonas Lindén
Översättare
Carina Jansson

Kayvion Lewis

Kayvion Lewis, bosatt i New York, är en före detta bibliotekarie och har jobbat med unga läsare sedan hon var 16 år. Bedragarna är hennes debutroman.

Alla böcker av Kayvion Lewis