Hoppa till innehåll

Reyhaneh Ahangaran

Boken om oro

Nu kommer Boken om oro av hyllade författaren och psykologen Reyhaneh Ahangaran!

Många föräldrar (och även skolpersonal) har efterfrågat en bok som beskriver hur man kan hjälpa ett oroligt barn. Språket, tonen och bilderna är anpassade så att barn kan läsa själva (från ungefär 7 år), men allra bäst blir det när barn och vuxen läser boken tillsammans. Den ger konkreta exempel på och råd om olika typer av oro (längre ner finns en lista över några av dem) och syftet är att visa att det inte är konstigt att känna oro och att man alltid ska berätta om sin oro för någon. Boken hjälper till att hitta knep och strategier tillsammans.
Som vanligt präglas Reyhaneh Ahangarans texter av lyhördhet, yrkeskunnande och värme, och de finurliga färgbilderna av Annika Lundholm Moberg gestaltar olika situationer och känslor med ömsint humor.

Exempel på kapitelrubriker: När man känner oro för att göra fel, inför nya saker, att något hemskt ska hända, att vara borta från sina föräldrar, att inte få göra på ett visst sätt, döden, sånt som inte finns på riktigt, inför skoldagen och vad man kan göra om man har en fobi.

Formgivare omslag
Annika Lundholm Moberg
Illustratör
Annika Lundholm Moberg

Reyhaneh Ahangaran

Reyhaneh Ahangaran är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Hon har arbetat som psykolog sedan år 2009 och har erfarenhet från BUP, skola och medicinsk psykologi. Hon har även haft uppdrag för bland annat Rädda Barnen, UR och SVT.

Alla böcker av Reyhaneh Ahangaran
Författarporträtt: Reyhaneh Ahangaran

Annika Lundholm Moberg

Annika Lundholm Moberg är en illustratör och formgivare som bor utanför Göteborg med man och katt. Efter tre bilderboksutbildningar på HDK har hon illustrerat nästan 20 böcker, varav fem egna. Inspirationen kan komma från vad som helst; till exempel ett tapetmönster, en bra låt eller att tjuvlyssna på folk i kassakön. Hon varvar arbetet med ridning och att gräva i rabatterna, fast allra helst vill hon nog bara ligga på en filt i gräset och titta på en och annan snigel.

Alla böcker av Annika Lundholm Moberg

Mer av författaren