Hoppa till innehåll

Tolá Okogwu

Flickan och rebellernas återkomst

Onyeka och hennes vänner befinner sig på flykt undan den ondskefulla Dr Dòyìnbó som vill att de ska bli soldater i hans armé.

Onyekas hår bär på magiska krafter. På en skola som kallas Solens akademi har hon lärt sig hantera krafterna, blivit starkare och fått vänner för livet. Men allt förändrades när hon förstod att Dòyìnbó ville använda elevernas superkrafter för att ta över världen.

Tiden håller på att rinna ut. När deras gömställe avslöjas och allt hopp verkar vara ute får de kontakt med en grupp före detta elever. De kallar sig rebeller, och tänker göra allt de kan för att stoppa Dòyìnbó trots att det innebär stor fara. De båda gängen förenas i kampen, men ingen vet hur det kommer sluta.

Andra boken om Onyeka är lika actionladdad som den första. Det blir en fartfylld kamp mot klockan och det är omöjligt att veta vem som går att lita på­.

Översättare
Carina Jansson
Illustratör
Brittany Jackson

Tolá Okogwu

Tọlá Okogwu är en prisbelönt barnboksförfattare. Hon är född i Nigeria men uppvuxen i London. Genom sitt författarskap försöker hon skapa ”speglar och fönster” – ge barn möjlighet att läsa böcker som reflekterar både deras egna erfarenheter och andra kulturer. Boken Flickan med det magiska håret har belönats och uppmärksammats under 2023 på flera olika sätt, bland annat vann den Children’s Africana Book Award for Older Readers och nominerades till The British Book Awards. Tola bor i Kent, England med sin man och två döttrar.

Alla böcker av Tolá Okogwu
Författarporträtt: Tolá Okogwu

Mer av författaren