Hoppa till innehåll

Lena Ollmark

Gengångaren

”Allting kommer att bli bra nu”, viskade Sabine. ”Förstår ni inte?”

Tess och André stirrade ner i den mörka källaren. Luften var fuktig och stanken av död och förruttnelse kändes som ett slag i magen. Svart mögel slingrade sig likt tentakler över väggarna. Något rörde sig där nere bland skuggorna, något som inte borde finnas.

”Men snälla Sabina”, mumlade Tess med panik i rösten. ”Vad har du gjort?”

Det sägs att hemsökta platser väcks till liv av hemsökta människor. Skuggor från det förgångna har länge plågat unga i Disby – jagat dem i deras mardrömmar. Det enda som hjälper är att försöka glömma. Men Tess lyckas inte. Hon är fortfarande rädd. Och när en liten flicka plötsligt försvinner kan ingen längre låtsas att allt är som det ska. Högar av förmultnande djur dyker upp i skogarna. Själva naturen verkar skämd och sjuk.

Tess och André inser att de en gång för alla måste ta reda på vad som egentligen har hänt i Disby. Är de döda barnen från Nattlandet tillbaka? Vilka är de? Och vad vill de – skada dem eller kanske varna för något som är på väg att hända?

Och tänk om det är just sanningen som kommer att hemsöka dig, och ta sig hela vägen in i dina mardrömmar. Vill du då fortfarande veta?

Gengångaren är tredje och sista delen i skräcktrilogin Nattlandet. Det är en berättelse om hur kärlek, saknad och sorg kan väcka mörka och skrämmande krafter, kanske även inom oss själva.

Formgivare omslag
Maria Sundberg

Lena Ollmark

Lena Ollmark bor i Stockholm. Hon skriver böcker för både barn och vuxna, som rysaren Dödvatten och trilogin om Firnbarnen, och blev Augustnominerad för Den förskräckliga historien om Lilla Hon. Hon skriver även manus för tv och film, och besöker gärna skolor där hon gör sitt bästa för att skrämmas (vilket ibland lyckas oroväckande bra)! Hon tycker om att resa och älskar skräckfilm.

Alla böcker av Lena Ollmark
Författarporträtt: Lena Ollmark

Mer av författaren