Hoppa till innehåll

Johanna Schreiber & Ida Ömalm Ronvall

Inte som du

Äntligen en svensk hockeyromance för alla som älskar Icebreaker och Elle Kennedys Off Campus-serie!

Ester har allt. Hon är stjärnan i Norrbyviks konståkningslag, får varenda kille hon pekar på, och har ett tjejgäng där alla ställer upp för varandra. Men hennes drömmar om en proffskarriär i USA hotas av både låga betyg och att laget plötsligt verkar bry sig mer om att festa än om att prestera på isen.

För hockeykillen Vincent är betygen det minsta problemet. Särskilt inte efter att Esters bästa vän Amanda spridit en nakenbild av honom. Plötsligt vet alla vem han är!

När Vincent och Esters vägar av en slump korsas i ishallen erbjuder han sig att hjälpa henne att plugga. Det blir början på en händelsekedja som får dem båda att tappa fotfästet totalt …

Inte som du är en rykande het berättelse om kärlek, svek och att välja mellan sina vänner och människan som får dig att känna det som om hjärtat ska explodera. Det är också en berättelse där maktstrukturerna har vänts upp och ner. Där tjejer och kvinnor sitter på all makt, och där killar och män utnyttjas och trycks ner.

Formgivare omslag
Annika Bäckström

Johanna Schreiber

Johanna Schreiber, född 1986, är författare och journalist. Hon har bland annat jobbat på Expressen och Dagens industri. 2020 utsågs hon till Årets kulturlöfte av Göteborgs-Posten. Under 2023 är hon aktuell med bland annat: romanen Ett lyckligare slut, som är den tredje delen i serien om Schantz förlag samt barnboken Schlagerfinalen som är den tredje delen i serien Hemliga Klubben som illustreras av Frida Malmgren.

Alla böcker av Johanna Schreiber
Författarporträtt: Johanna Schreiber

Ida Ömalm Ronvall

Ida Ömalm Ronvall är uppväxt i Örnsköldsvik men bor nu i Stockholm där hon arbetar som kommunikatör. Hon debuterade 2019 med ungdomsromanen Inte som du som hon skrev tillsammans med Johanna Schreiber. 2020 kom hennes andra ungdomsbok Säg nåt då! som fick ett väldigt fint mottagande.

Alla böcker av Ida Ömalm Ronvall
Författarporträtt: Ida Ömalm Ronvall

Mer av författaren

Mer av författaren