Hoppa till innehåll

Therese Loreskär

Ny skola, igen!

När Karamella går genom grindarna till sin nya skola lovar hon sig själv att inte bli kompis med någon. Hon kommer ju ändå snart att flytta härifrån, när mamma och pappa bestämmer sig för att öppna ännu en godisaffär i en ny stad. Nej, inte en enda kompis tänker hon skaffa. Det blir bara sorgligt.

Det visar sig snart att den nya skolan är lite speciell. Till exempel har skolsyster en hund gömd under en filt på rummet, rektorn är rasande hela tiden och eleverna i parallellklassen 5A beter sig som robotar. Dessvärre ska klasserna snart slås ihop, vilket alla i 5B tycker är en hemsk idé.

För att lära känna varandra bättre åker alla barn på ett läger tillsammans i några dagar. De ska paddla kanot, grilla bananer och övernatta i stugor. Men när läraren Björn försvinner under en vandring blir allt kaos, tänk om han blivit uppäten av – en björn?

Medan de vuxna letar håller några av eleverna ett viktigt möte. Karamella har nämligen kommit på en helt briljant och fullständigt livsfarlig plan för hur 5B ska undvika att slås ihop med robotklassen och deras skrämmande lärare. Frågan är bara om de kommer att lyckas? Och vad synd att Karamella ändå snart ska flytta…

Första delen i en ny feelgood-serie med skruvade karaktärer, fullt ös, skratt och en massa godis!

Formgivare omslag
Emma Graves

Therese Loreskär

Therese Loreskär bor utanför Halmstad med sin familj och sina katter. Hon har gett ett tjugotal böcker i både Sverige och utlandet (mest feelgood-romaner under namnet Lilly Emme). Therese har gott om fantasi och det märks verkligen i hennes böcker! Att skriva roligt om lite skruvade men snälla och ibland knasiga karaktärer är något som kännetecknar hennes författarskap. Therese älskar att klappa katter, simma och äta popcorn. Sina böcker skriver hon i en liten stuga som liknar en cirkusvagn men som hon kallar för Rosa palatset eftersom nästan allt där inne är rosa.

Alla böcker av Therese Loreskär