Hoppa till innehåll

Jorge Cham

Olivers superstora universum

”Jag vet vad du tänker: Varför skulle det vara intressant att höra en helt vanlig elvaåring berätta om universum? Är jag en berömd forskare eller ett geni? Nej, tvärtom.”

Allt är nytt i Olivers liv. Han har börjat i en ny klass på en ny skola. Men som tur är har han superkoll på ett ämne: naturvetenskap. Särskilt intressant är rymden. Att bli astrofysiker är Olivers stora dröm. Han vet inte riktigt varför eller vad det innebär, bara att det verkar otroligt coolt. Så för alla som vill höra berättar han om sånt som hur spökpartiklar flödar genom dig, om solens rapar, hur märkligt lik Merkurius är en köttbulle, och viktigast av allt – att Big Bang faktiskt kan jämföras med en helt vanlig fis. Och snart märker Oliver hur rymdvetenskap kan hjälpa till att hantera det ”universum” som kanske är det märkligaste av alla – mellanstadiet.

Olivers superstora universum är en fnissig, hyperintressant och spännande ny bok med massor av bilder i serietecknarstil.

”Sinnesutvidgande och otroligt rolig – jag blev smartare när jag läste den här boken!” /Jeff Kinney, författaren till serien Dagbok för alla mina fans

“Rolig och charmig! Den här boken kommer få hela familjen att skratta och lära sig tillsammans.” /Kazu Kibuishi, författaren till serien Amulett

Formgivare omslag
Jonas Lindén
Översättare
Patrik Hammarsten
Illustratör
Jorge Cham

Jorge Cham

Jorge Cham är expert på att förklara fakta, särskilt om universum, på ett intressant och roligt sätt. Han har en doktorsexamen i robotik (på Stanforduniversitetet) och står bland annat bakom ett otroligt populärt och Emmy-nominerat barnprogram i USA (Elinor Wonders Why). Och i podden Daniel & Jorge Explain the Universe pratar Jorge med en CERN-fysiker om enkla och djupa frågor som människor har ställt sig i tusentals år. Jorge Cham kommer ursprungligen från Panama.

Alla böcker av Jorge Cham