Hoppa till innehåll

Tolá Okogwu

Pojken med den hemliga superkraften

Onyeka är en solari, vilket betyder att hennes vackra hår har magiska krafter. Sedan en tid tillbaka bor hon i Nigeria på en skola som kallas Solens akademi, tillsammans med många andra barn med superkrafter.

Onyeka och hennes vänner får i uppdrag att söka efter en annan solari, en pojke som gömmer sig i London. Barnen lyckas övertala pojken att följa med till skolan i Nigeria. Men vem är han egentligen? Både hans verkliga identitet och hans superkrafter förblir ett mysterium, inte ens hans själv vet vilken kraft han bär på.

När Onyeka plötsligt inser att hon är sanningen om pojken på spåren, så blir det farligt. Någon annan letar efter honom, någon som varken vill honom eller världen gott. Än en gång står Onyeka och hennes vänner inför en actionladdad och farlig kamp.

Tredje och sista spännande delen i serien om flickan med det magiska håret.

Formgivare omslag
Maria Sundberg
Översättare
Carina Jansson
Illustratör
Brittany Jacksson

Tolá Okogwu

Tọlá Okogwu är en prisbelönt barnboksförfattare. Hon är född i Nigeria men uppvuxen i London. Genom sitt författarskap försöker hon skapa ”speglar och fönster” – ge barn möjlighet att läsa böcker som reflekterar både deras egna erfarenheter och andra kulturer. Boken Flickan med det magiska håret har belönats och uppmärksammats under 2023 på flera olika sätt, bland annat vann den Children’s Africana Book Award for Older Readers och nominerades till The British Book Awards. Tola bor i Kent, England med sin man och två döttrar.

Alla böcker av Tolá Okogwu
Författarporträtt: Tolá Okogwu

Mer av författaren