Hoppa till innehåll

Malin Edgren

Rekordkompisar

En scout är alltid redo, brukar man säga. Men för vad, egentligen?

Joni och bästisen Shirin ska börja i sjöscouterna eftersom Shirin tänker bli sjökapten när hon blir stor. Men Shirin kan inte simma! Hon har aldrig fått lära sig, eftersom hennes mamma är rädd för vatten. Tur att Joni kommer på en smart lösning utan att behöva blanda in någon vuxen.

Planen hade varit helt perfekt – om inte jollen drivit i väg till sjöss, och om inte Jonis arm varit inslagen i ett stort gipspaket.

I andra delen i serien om Joni Haglund krävs samarbete på djupt vatten, bokstavligt talat. Men hur mycket kan man hålla hemligt för sin förälder? Och att göra allt för sin kompis kanske ibland kan bli för mycket?

Rekordserien får dig att skratta, dra efter andan och bli varm i magen. Den handlar bland annat om den svåra konsten att tala sanning och om modet att möta rädslor och följa drömmar. Perfekt för högläsning. På med flytvästen så kastar vi loss!

Illustratör
Jennifer Berglund

Malin Edgren

Malin Edgren bor i Karlstad med sin familj. När hon skriver (både för barn och vuxna) gör hon det alltid med ett starkt samhällsengagemang. Hon brinner för frågor som läsfrämjande och folkhälsa. Hon är också en uppskattad debattör och krönikör, verkar som föreläsare och har erfarenheter av att driva ideellt familjehem. Rekordsommar är hennes debutbok för barn.

Alla böcker av Malin Edgren
Författarporträtt: Malin Edgren

Mer av författaren