Hoppa till innehåll

Pia Hagmar

Ritten genom vildmarken

”Vill du följa med på ridläger i vildmarken? Jag bjuder”, säger pappa.

Förslaget förändrar hela Tovas värld. I tretton år har hennes pappa struntat i henne, men nu vill han plötsligt att de ska åka på ridläger tillsammans. I Norrland. Rida rakt ut i vildmarken och laga mat över öppen eld. Det låter fantastiskt och är omöjligt att tacka nej till, trots att mamma tycker att hon sviker.

Tova skryter för sina kompisar, för äntligen har hon också en pappa som bryr sig om henne. Men inget blir som hon tänkt. Internet funkar inte. Mobilen går inte ens att ladda. Hur ska hon nu kunna lägga ut bilder som gör andra avundsjuka? Och pappa – han visar sig vara någon helt annan än den hon drömt om och längtat efter.

Ändå blir det tio oförglömliga dagar som förändrar allt. Dagar med hästar, äventyr, nya vänner, storslagen natur och överraskningar. Och vad är det för hemlighet pappan har, varför har han plötsligt så bråttom att lära känna sin dotter? Vad är egentligen viktigt i livet?

Formgivare omslag
Eric Thunfors

Pia Hagmar

Pia Hagmar har skrivit ett stort antal spännande, gripande och betydelsefulla böcker för B. Wahlströms under många år och är en av våra mest älskade författare. Hon är ständigt aktuell med historier för alla åldrar.

Alla böcker av Pia Hagmar
Författarporträtt: Pia Hagmar