Hoppa till innehåll

Pip Bird

Skolstart

”Bo tittade misstänksamt upp på Mira. Okej, han var ganska liten och benen var kortare än de andra enhörningarnas. Och han var inte särskilt glittrig. Men jag har åtminstone en egen enhörning nu! tänkte hon.”

Det är skolstart på Enhörningsskolan! Mira har längtat så länge hon kan minnas efter det här: stunden då varje ny elev tilldelas en egen magisk enhörning. Men när det är Miras tur att träffa sin så dyker ingen enhörning upp. Först. Sen gör Bo motvilligt entré.

Bo är inte riktigt den gnistrande, magiska regnbågsfärgade enhörning Mira förväntat sig – han är rätt butter, mer intresserad av lunch än magi och han försöker alltid komma undan när Mira ska rida på honom. Men Mira är fast besluten om att de ska bli vänner. Och när hon till slut lyckas så väntar magiska uppdrag, spännande äventyr och vänskapsband för livet med både Bo och de andra barnen på Enhörningsskolan.

Miras bråkiga enhörning är en ny, rolig och mysig serie med massor av härliga bilder.

Formgivare omslag
Maria Sundberg
Översättare
Caroline Bruce
Illustratör
David O’Connell

Pip Bird

Pip Bird är en pseudonym för en liten grupp duktiga och roliga barnboksförfattare – som alla tror på magi och drömmer om att ha en egen enhörnings-BFF.

Alla böcker av Pip Bird

Mer av författaren