Hoppa till innehåll
Omslagsbild: Vi som överlevde

Michael Bornstein, Debbie Bornstein Holinstat & Debbie Bornstein Holinstat

Vi som överlevde

Det finns en berömd bild som är tagen av sovjetiska soldater, den 27 januari 1945. På bilden syns judiska barn som alla håller fram sina armar för att visa upp siffrorna som är tatuerade där. I mitten står en fyraårig pojke – Michael – den här boken är hans berättelse.

Michael föds 1940, rakt in i en värld av terror, svält och rädsla. Sina första år tillbringar han i ett ghetto i en liten polsk stad, tillsammans med sin mamma, pappa och storebror. När order ges om att alla polska ghetton ska tömmas sätts familjen Bornstein på ett tåg som tar dem till Auschwitz. Nu, nästan sjuttio år senare, berättar Michael för första gången om sin uppväxt och de ödets nycker som gjorde att han överlevde Förintelsen.

En gripande skildring om den yngste överlevaren från Auschwitz.

Michael Bornstein

Michael Bornstein har haft en lång karriär inom medicinsk forskning. Han bor i Iowa med sin fru och har fyra barn och elva barnbarn. Michael föreläser om Förintelsen på skolor runtom i USA.

Alla böcker av Michael Bornstein
Författarporträtt: Michael Bornstein

Debbie Bornstein Holinstat

Debbie Bornstein Holinstat är en amerikansk nyhetsjournalist och teveproducent. År 2017 skrev hon, tillsammans med sin far Michael Bornstein, boken Vi som överlevde, om hans uppväxt i Förintelselägret i Auschwitz. Debbie och Michael besöker ofta skolor och organisationer för att dela med sig av familjens historia och påminna åhörarna om att aldrig glömma.

Alla böcker av Debbie Bornstein Holinstat

Debbie Bornstein Holinstat

Debbie Bornstein Holinstat är en amerikansk nyhetsjournalist och teveproducent. År 2017 skrev hon, tillsammans med sin far Michael Bornstein, boken Vi som överlevde, om hans uppväxt i Förintelselägret i Auschwitz. Debbie och Michael besöker ofta skolor och organisationer för att dela med sig av familjens historia och påminna åhörarna om att aldrig glömma. Pressmaterial https://press.norstedtsforlagsgrupp.se/search/

Alla böcker av Debbie Bornstein Holinstat