Hoppa till innehåll

Välkommen till bokvåren på B. Wahlströms!

Vårens utgivning bjuder på härlig läsning för barn och unga. Rekordsommar är första delen i Rekordserien av Malin Edgren och Jennifer Berglund. En högläsningspärla om den svåra konsten att tala sanning och om modet att möta rädslor och följa drömmar.

Markus Granseth, välkänd från SVT:s barnprogram som Bolibompa, Sommarlov och Morgonshowen, driver sedan 2021 den omtyckta podden ”Godnattstund”. Nu kommer Godnattstund med Markus som får barnen att skratta, rysa, gäspa… och somna.

Salama var en helt vanlig tonåring när frihetskampen i Syrien tog sin början. Hon bestämmer sig för att lämna landet men det är inte så enkelt att ge sig av, och när hon träffar en person som får hjärtat att slå dubbla slag börjar hon fundera på om det är rätt beslut att lämna Syrien över huvud taget… Zoulfa Katouhs hyllade debut har översatts till över femton språk.

JANUARI

Läsålder: 6-9 

Ninja Kid 7: Leksakerna attackerar av Anh Do

Nelson och Kenny är tillbaka i ännu ett knasigt, spännande ninja-äventyr!
Nelsons farmor har som vanligt uppfunnit något väldigt coolt, den här gången är det en handske som får leksaker att börja leva! Men när handsken blir stulen måste Nelson och Kenny hitta den innan det är för sent – en hel leksaksarmé står redo att attackera deras stad!
Utgivningsdatum 6 januari.

Varning för gengångare av Daniel Edfeldt 

Spökjägarduon Siri och Kaspar har fullt upp! Inte nog med att det spökar på biblioteket, nu behöver teaterns nya ägare också deras hjälp. På stadens teater hörs nämligen steg på vinden samtidigt som iskalla vindar drar förbi och mystisk rök sprider sig i lokalen. Dessutom har en läskig gestalt jagat bort hantverkarna som är där för att rusta upp den gamla byggnaden.
Den tredje och avslutande delen i den mysrysliga serien om nioåriga Siri och spökexperten Kaspar Blom.
Utgivningsdatum 20 januari.

Schlagerfinalen av Johanna Schreiber och Frida Malmgren

Årets viktigaste kväll är här och Hemliga Klubben är samlad. Det är dags för Mello-final! Alla är laddade och snacksen är fixade, men då säger Leos storasyster plötsligt att de inte kan kolla på mellon hemma hos dem. Hon har nämligen bjudit hem en kille för att ha filmkväll!
Som vanligt funderar Elvira ut en smart plan – tillsammans med klubbmedlemmarna Leo och Arvid bestämmer hon sig för att ta tillbaka tevesoffan! Men självklart går det inte riktigt som de tänkt sig …
Utgivningsdatum 20 januari.

MARS

Läsålder: 6-9

Bråkdrakarna och den stora festen av Natalie Jane Prior 

Hos Ava och Jack bor Graun och Fafnine, två jättebusiga små drakar. Nu är det dags för dem och alla andra drakar att fira nyår! I en hel vecka ska barn och drakar ha roligt tillsammans. Massor av smaskig mat, en jättestor brasa, fest och bus och – bäst av allt – ett sprakande fyrverkeri! Men när några andra drakar gör allt för att förstöra för Graun och Fafnine riskerar firandet att bli en total katastrof!
Tredje delen i en välskriven, rolig och äventyrlig serie med många bilder av Simon Howe.
Utgivningsdatum 17 mars.

Godnattstund med Markus av Markus Granseth 

Känner du till tårtbagaren Urban, som bakar tårtor till och med när han sover eller går på toa? Vet du hur det gick till när T-rexen Köttnos blev rockstjärna? Har du hört talas om Apan Apis som nästan löst energikrisen med sina kraftiga fisar? Om inte så vet du nu var du kan läsa om dem!
Boken Godnattstund med Markus bygger på en enormt populär podcast med samma namn. Massor av påhittiga barn skickar in idéer, Markus sätter ihop en önskan med en annan – och vips är en knasig och rolig saga skapad! Bettina Johanssons underbart finurliga illustrationer gestaltar på pricken alla knäppa karaktärer och roliga äventyr.
Utgivningsdatum 24 mars.

Läsålder: 9-12

Spegelflickan av Eva Hildén

Så länge hon kan minnas har Iris levt med en känsla av att något saknas. Hon vet att hon är adopterad och att hennes biologiska mamma dog när hon var liten, men den här känslan handlar om något annat, något mer. En dag ser Iris någon genom fönstret på tunnelbanan, någon som sitter på ett förbipasserande tåg. Först tror hon att det är sin egen spegelbild, men sen förstår hon att det är en annan person. En flicka som ser ut exakt som hon själv …
Ännu en spännande bladvändare från Eva Hildén!
Utgivningsdatum 24 mars.

Flickan med det magiska håret av Tolá Okogwu

Tolvåriga Onyeka känner sig inte som alla andra. Hon är missnöjd med det mesta, hon får konstiga känsloutbrott utan förvarning och hon är blyg. Men det allra värsta är håret. Det är omöjligt att kamma och växer supersnabbt. Onyeka skäms för sitt hår men som tur är finns Cheyenne, kompisen som absolut inte bryr sig om vad andra tycker.
Men ingen av dem hade någonsin kunnat föreställa sig att håret är … magiskt. När Onyeka räddar Cheyenne från att drunkna inser hon att hon inte bara är ”lite annorlunda” – hon har superkrafter och hennes liv förändras på ett ögonblick …
Utgivningsdatum 24 mars.

Läsålder: 12-15

Så nära att det bränns av Christina Lindström

Så nära att det bränns är en roman om den första stora kärleken. Om tillhörighet, gemenskap och grupptryck. Om att vilja hålla sig på rätt köl men samtidigt längta efter att få känna nånting. Nu i pocket!
Utgivningsdatum 16 mars.

APRIL

Läsålder: 6-9 

Rekordsommar av Malin Edgren och Jennifer Berglund

Äntligen sommarlov! Bästisarna Joni och Shirin har just slutat tvåan och tummat på att testa varsin spännande utmaning innan de ses igen. Joni har bestämt sig för att slå världsrekord i fortcykling, men för att klara detta behövs hjälp. Mamma har inte tid och resten av familjen vill inte heller ställa upp. Vilken tur att Jonis morfar visar sig ha varit olympisk mästarcyklist i sin ungdom!
Rekordsommar är första delen i Rekordserien. En bok om den svåra konsten att tala sanning och om modet att möta rädslor och följa drömmar. Perfekt för högläsning!
Utgivningsdatum 28 april.

Sune – Tågsemestern av Sören Olsson och Anders Jacobsson

Sune och familjen Andersson gör sig redo för en härlig husvagnssemester. Men pappa Rudolf lyckas såklart klanta sig och sabotera både bilen och husvagnen i biltvätten. Och nån resa utomlands har de inte råd med, så familjen bestämmer sig för att upptäcka Sverige med tåg. Sune inser snart att det kryllar av fantastiska tjejer överallt i vårt avlånga land. Hur ska han hinna tjusa alla under en enda semestermånad?
Utgivningsdatum 28 april.

Läsålder: Unga vuxna

Så länge citronträden växer av Zoulfa Katouh

Salama var en helt vanlig tonåring när frihetskampen i Syrien tog sin början. Hon bodde med sina föräldrar och storebror och pluggade på universitet. Nu jobbar hon som volontär på sjukhuset i Homs och hjälper floden av skadade som varje dag väller in genom dörrarna.
Men Salama har en plan: Hon är fast besluten att lämna Syrien, och hon måste göra det innan hennes bästa vän Layla ska föda sitt barn. Men det är inte så enkelt att ge sig av, och när hon träffar en person som får hjärtat att slå dubbla slag börjar hon fundera på om det är rätt beslut att lämna Syrien över huvud taget …
Så länge citronträden växer är Zoulfa Katouhs hyllade debutbok som översatts till över femton språk.
Utgivningsdatum 7 april.

MAJ

Läsålder: 9-12

Krigaren av Stefan Ljungqvist och Alvaro Tapia

Elyssia flyr från ett fruktansvärt slagfält för att göra upp med sitt förflutna. Det hänger över henne som en tung skugga. Men allt förändras när hennes bror som länge varit försvunnen, plötsligt söker upp henne.
Följ med Elyssia och Ulven på ett andlöst äventyr in i Skuggriket, i närkamp med den Trehövdade Besten under Blodstjärnans ljus och slutligen inför en uppgörelse med Skuggan från Elyssias förflutna. Krigaren är den andra fristående boken i serien Väktare & Väsen.
Utgivningsdatum 19 maj.