Hoppa till innehåll

Anja Gatu

Älskade katt

Det är vår på Rosengård och den stora eid-festen närmar sig. Allt verkar lugnt men det händer märkliga saker i villakvarteren. Salome, kattungen som Samira Karlsson inte riktigt vågar lita på, dyker plötsligt upp och berättar att något skumt pågår på Gamla Rosengård. Två katter är försvunna och deras människor är förtvivlade. Och hemma hos Salome är det någon som stjäl kattmaten!

Pälsa och Samira Karlsson får i uppdrag att undersöka området och hinner knappt sätta klorna i fallet förrän de upptäcker en otäck kattfälla. De undkommer precis att själva bli fångade när de ser vad som finns i den …

I del 6 om Kattspionerna på Rosengård får vi på nytt träffa alla modiga agenter som verkar i en värld dold för människorna. Den här gången får Samira Karlsson bevittna vad som kan hända när människorna blir desperata av oro för sina älskade katter.

Formgivare omslag
Maria Svedberg
Illustratör
Anna Nilsson

Anja Gatu

Anja Gatu är uppvuxen i Stockholm men bor sedan 2002 i Malmö. Hon arbetar som journalist och författare. Som sportchef på Sydsvenskan och programutvecklingschef på P4 Malmöhus har hon drivit förändringsarbete med inriktning på framförallt genus, mångfald och digital utveckling. Endast 16 år gammal skrev Anja Gatu en text i antologin Fittstim och 2015 debuterade hon som barnboksförfattare med Passa bollen, Kosse! Anja Gatu gör författarbesök, håller skrivarverkstäder för barn, modererar samtal om sport, jämställdhet, integration, arbetsliv och psykisk ohälsa, föreläser om utmattning, utvärderar och leder workshops om mångfaldsarbete i olika typer av verksamheter.

Alla böcker av Anja Gatu
Författarporträtt: Anja Gatu

Mer av författaren