Hoppa till innehåll

Anja Gatu

En fri katt

Det är snart jul på Rosengård. Doften av lussekatter sprider sig bland husen. Det gör också en ny uppmaning från Kattsyndikatet: alla katter ska kattskriva sig. De måste meddela vad de heter och var de bor så att Kattsyndikatet kan se vilka som är hemlösa. Snart förstår Samira Karlsson och Pälsa att massor av katter, både stora och små, är livrädda för kattskrivningen eftersom ingen vet säkert vad som kommer hända med dem sedan. När de träffar en katt som snart ska föda sina ungar och som gömmer sig, börjar de på allvar ifrågasätta Kattsyndikatets planer. För första gången tvivlar Samira Karlsson på att kattspionerna alltid gör rätt.

Bok 7 i underbart finurliga och spännande serien om kattspionerna på Rosengård. Den här gången kan du läsa ett kapitel varje dag fram till jul, som en julkalender med 24 ”luckor”.

Formgivare omslag
Maria Svedberg
Illustratör
Anna Nilsson

Anja Gatu

Anja Gatu är uppvuxen i Stockholm men bor sedan 2002 i Malmö. Hon arbetar som journalist och författare. Som sportchef på Sydsvenskan och programutvecklingschef på P4 Malmöhus har hon drivit förändringsarbete med inriktning på framförallt genus, mångfald och digital utveckling. Endast 16 år gammal skrev Anja Gatu en text i antologin Fittstim och 2015 debuterade hon som barnboksförfattare med Passa bollen, Kosse! Anja Gatu gör författarbesök, håller skrivarverkstäder för barn, modererar samtal om sport, jämställdhet, integration, arbetsliv och psykisk ohälsa, föreläser om utmattning, utvärderar och leder workshops om mångfaldsarbete i olika typer av verksamheter.

Alla böcker av Anja Gatu
Författarporträtt: Anja Gatu

Mer av författaren