Hoppa till innehåll
Omslagsbild: Han kallar sig Esmeralda

Ritta Jacobsson

Han kallar sig Esmeralda

Selena är populär, snygg och kommer från en välbärgad familj. Magne bor i ett nedslitet hyreshus och jobbar extra på McDonalds. De går i samma klass på gymnasiet men hänger i helt olika kretsar. Så kommer hösten och plötsligt korsas Magnes och Selenas vägar, och en oväntad vänskap uppstår. Men det är inte okomplicerat att falla för någon som inte passar in i ens liv, och som ens vänner föraktar. Och när en film på en strippande tjej börjar spridas på internet och det visar sig att det är Selena som är tjejen i filmen ställs allt på sin spets. Selena söker tröst hos Esmeralda, som hon har träffat på nätet men ännu inte i verkliga livet. De chattar om allt möjligt och Selena känner att Esmeralda går att lita på, när alla andra sviker. Samtidigt skakas Sverige av rubriker om flickor som försvunnit efter att ha chattat med främmande män och för sent upptäcker Selena att allt inte är som det ser ut att vara.

Han kallar sig Esmeralda är en skrämmande bladvändare om ett otroligt aktuellt ämne. Det är också en bok om vänskap, kärlek och om att stå vid någons sida även när det är svårt.

Formgivare omslag
Rebecka Neumann

Ritta Jacobsson

Ritta Jacobsson föddes 1950 i Tammerfors i Finland men flyttade som ung till Sverige. Hon har skrivit berättelser så länge hon kan minnas, men först 1994 vågade hon lämna sitt chefsjobb och tog steget in i det okända – som författare. Efter en lång rad ungdomsböcker om Tina, och Jonzon, Jonsson samt vuxendeckaren Exekutorn kom hon ut med ungdomsdeckaren Afrodite och döden, som vann Spårhundenpriset för bästa svenska ungdomsdeckare. Afrodite-böckerna har sedermera blivit en hel serie. I sina böcker kombinerar Ritta sin förmåga att skriva trovärdigt och engagerande med sin känsla för en riktigt spännande historia. Hon gör ofta författarbesök i skolor för att inspirera eleverna att läsa och skriva egna berättelser. Hennes böcker har översatts till flera olika språk och har blivit populära bl.a. i Tyskland, Norge och Italien. Eviga glömskans allé vann Spårhunden 2013. Ritta är den första som ensam vunnit Spårhunden två gånger.

Alla böcker av Ritta Jacobsson
Författarporträtt: Ritta Jacobsson

Mer av författaren