Hoppa till innehåll
Omslagsbild: Labyrintens hemlighet

Ritta Jacobsson

Labyrintens hemlighet

Bonussyskonen Nikki och Oliver är så olika som två trettonåringar kan bli. Men det här sommarlovet blir de tvungna att stå ut med varandra. Deras föräldrar är bortresta och de ofrivilliga syskonen ska bo hos en gammal släkting på herrgården Branteholm. Fast även om omgivningen ser spännande ut, så finns där inte mycket att göra. Nikki och Oliver får inte ens gå in i den stora igenvuxna labyrinten på ägorna.
Sommarlovet segar sig fram. Men så vaknar Oliver mitt i natten av att en vit skåpbil gasar iväg från gården och Nikki upptäcker att det lyser i den fallfärdiga stugan i labyrintens mitt, trots att det borde vara omöjligt att ta sig igenom de vildvuxna häckarna
En nervkittlande sommarlovsdeckare av Ritta Jacobsson, som vunnit Spårhunden två gånger för sina tidigare deckare Afrodite och döden och Eviga glömskans allé.

Ritta Jacobsson

Ritta Jacobsson föddes 1950 i Tammerfors i Finland men flyttade som ung till Sverige. Hon har skrivit berättelser så länge hon kan minnas, men först 1994 vågade hon lämna sitt chefsjobb och tog steget in i det okända – som författare. Efter en lång rad ungdomsböcker om Tina, och Jonzon, Jonsson samt vuxendeckaren Exekutorn kom hon ut med ungdomsdeckaren Afrodite och döden, som vann Spårhundenpriset för bästa svenska ungdomsdeckare. Afrodite-böckerna har sedermera blivit en hel serie. I sina böcker kombinerar Ritta sin förmåga att skriva trovärdigt och engagerande med sin känsla för en riktigt spännande historia. Hon gör ofta författarbesök i skolor för att inspirera eleverna att läsa och skriva egna berättelser. Hennes böcker har översatts till flera olika språk och har blivit populära bl.a. i Tyskland, Norge och Italien. Eviga glömskans allé vann Spårhunden 2013. Ritta är den första som ensam vunnit Spårhunden två gånger.

Alla böcker av Ritta Jacobsson
Författarporträtt: Ritta Jacobsson

Mer av författaren