Hoppa till innehåll

Johanna Schreiber

Pepparkakshuset

Jullovet närmar sig, och Hemliga Klubben har siktet inställt på att vinna skolans årliga pepparkakshus-tävling! Reglerna är stenhårda: Man får bara använda degen som man bakat i skolan veckan innan och inga vuxna får hjälpa till. Men delar av degen försvinner mystiskt, så då måste Hemliga Klubben faktiskt köpa ny. Det kan väl inte räknas som fusk? Eller? Ingen vill riskera att avslöjas som fuskare, för då råkar man ut för den stränga idrottsläraren. Det ryktas om att hon knyter fast eleverna med hopprep vid ribbstolarna och låter dem hänga där hela jullovet… Det är i alla fall vad Leos storasyster Li säger.

Spänning och julstämning på hög nivå i fjärde boken om Elvira, Leo och Arvid i Hemliga Klubben. Ett roligt, vardagsnära äventyr som alla kan känna igen sig i, med massor av färgsprakande illustrationer.

Formgivare omslag
Maria Sundberg
Illustratör
Frida Malmgren

Johanna Schreiber

Johanna Schreiber, född 1986, är författare och journalist. Hon har bland annat jobbat på Expressen och Dagens industri. 2020 utsågs hon till Årets kulturlöfte av Göteborgs-Posten. Under 2023 är hon aktuell med bland annat: romanen Ett lyckligare slut, som är den tredje delen i serien om Schantz förlag samt barnboken Schlagerfinalen som är den tredje delen i serien Hemliga Klubben som illustreras av Frida Malmgren.

Alla böcker av Johanna Schreiber
Författarporträtt: Johanna Schreiber

Mer av författaren